Pred premijeru

Dve karte za Beč — Autor patos @ 18:16

 

 „Dve karte za Beč“, dvočasovna šestočinka, u izvođenju amaterskog teatra (maturantske trupe MEŠ – „Gotovi smo!“) iz Kruševca, predstavlja svojevrsni izazov da se sa nekim novim generacijama mladih ljudi pokuša ispričati i otrgnuti zaboravu priča o „jednom podvigu jedne generacije“. Poziv da se svi mi nešto „stariji“ prisetimo te veličanstvene energije, kao i da se Zajedno upitamo – šta smo uradili s njom... Komad je rađen po istoimenom tekstu komediografa Voje Radovanovića, a koji na sebi svojstven način nastoji odgonetnuti i dočarati čuveni (i po mnogo čemu jedinstveni) građanski protest 1996/1997.
Ova komedija je zapravo retrospektiva 22. i 23. dana beogradskih demonstracija 1996., odnosno, objašnjenje kako su se Mile (opozicionar i učesnik demonstracija) i Živko („pokradeni“ penzioner alkoholičar) našli iza rešetaka. Pored njih, u nosećim ulogama pojavljuju se još i dr Horvat (lekar, učesnik kontramitinga i strastveni štovalac predsednikovog lika i dela), Maja (konobarica koja je ostala bez posla u lutkarskom pozorištu, a kroz ljubavnu vezu sa Miletom pokušava da ode iz Srbije) i Đorđe Nastran (policajac, žrtva građanskog hapšenja).
Saznaćemo najzad ko je i kako zakrčio saobraćaj na Slaviji, otkud studentima lutka Predsednika i to u robijaškom odelu, ko je Sandokan.....
A u skladu sa duhom tih događaja, predstava je umotana živom svirkom četvoročlanog benda.

"Dve karte za Beč" 

 

Beograde, strpi se još malo, videćeš nas i ti, 10. aprila!

Dotada, idemo redom. Dakle, tu smo:

 

Tin Fest 

 

Kao što možete primetiti, Voja i ja se u startu izdvajamo, ako ni po čemu drugom, a ono bar po satnici, hehehe... 

Za one sa naočarima...

Voja, Patos - dvojac bez kormilara 

 

Za kruševačku premijeru, jedan "mali" plakat iz moje radne sobe traži zgodno i izazovno mesto u gradu (a reakcije su već krenule): 

 

"mali" plakat

 

Otkriću ovde još par izmena a koje se tiču repertoara koje će naš bend "Gotovi smo!" izvoditi uživo tokom predstave:

1. "Uhvati ritam" - Parni Valjak,

2. "Otpisani",

3. "I shot the sheriff" - Bob Marley,

4. "Biska" - Smak,

5. "Hoću da znam" - Partibrejkers,

6. "Misirlou" - Pulp Fiction,

7. "Always look on the bright side of life" - Monty Python.

 

Eto, moći ćete da čujete i mene gde "kreštim", hehehe... ali i Voju u krajnje neočekivanoj ulozi?! Al' ostavimo nešto i za celovečernji ugođaj!

 

Najzad, veliki pozdrav svim blogerkama i blogerima koji su se najavili i rezervisali svoj dolazak na kruševačku premijeru! Unapred se radujem našem susretu, i vidimo se 28. ovde:

KCK

 

Svima ostalima:

Očekujemo Vas u Beogradu, u petak 10.aprila, u "Teatru 78", ul. Resavska 78, sa početkom u 20.00h. Cena ulaznice je 300 dinara, a za informacije i rezervacije obratite se na tel. 063 7086080, ili  011 3615 307, ili pak e-mailom na   danmasa037@gmail.com

 


Powered by blog.co.yu

Free Counter
Free Counter