V čin - Đorđe Nastran

Dve karte za Beč — Autor patos @ 03:15

 

Evo još nekoliko nedostajućih inserata iz V čina (sa premijernog izvođenja "Dve karte za Beč"), koji malo bliže prikazuju našu "glumačku bravuru" (hehehe....) - poručnik Đorđe Nastran.

 

 

 

 


Još malo nas

Dve karte za Beč — Autor patos @ 17:45

 

Evo još malo obećanih priloga sa (i oko) predstave "Dve karte za Beč" (i ovom prilikom se zahvaljujem AniM, koja me je snabdela dragocenim materijalom sa našeg gostovanja u Beogradu).

 

Uspeo sam konačno srediti nešto materijala, pa bih krenuo hronološki.

Najpre, u sredu 08. aprila (dva dana pre nastupa u Beogradu) gostovali smo na TV Plus, u emisiji "Reflektor" i evo nešto inserata iz pomenute emisije:

 

 

 

A sad malo oni, tj. Milica, Nikola, Nenad i Miladin, odnosno, za one koji su nas gledali (ali i sve koji će nas tek odgledati): MAJA, ŽIVKO, ĐOKA i MILE:

 

 

 

A onda je došao i petak, 10. april, dan kada su "kocke bačene"! Ovako je izgledao naš put za Beograd, a što se povratka tiče (nažalost to nije snimljeno), pustite mašti na volju, hehehe...

 

 

 

Neposredno pre početka predstave usledio je onaj intervju za RTS 1, na temelju koga je sutradan objavljen sledeći prilog:

 

 

 

A ovako je otprilike te večeri u Teatru78 izgledala svirka našeg benda "Gotovi smo!" (u intermecu promene činova i naravno na kraju):

 

 

 

I za kraj, još malo sličica:

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Teatralni blogdani mart-april 1

Dve karte za Beč — Autor patos @ 17:27

 

Često se o fenomenu zvanom "internet" (ovde konkretnije "blog komunikacija") govori u negativnom kontekstu - kao o najvećoj zbirci budalaština ikada koja u svojoj primamljivoj virtualnosti predstavlja beg od stvarnosti, besmisleno "gubljenje vremena", čak perverznu zamenu identiteta ka realizaciji neostvarenih uobrazilja.

Naravno, ovo nije sasvim bez osnova, ali kako prost svet kaže :"Ima nas raznih".

Po mom sudu, reč je o još jednom modernom tehničkom pomagalu kome (kao i svim ostalim pomagalima) smisao unosimo upravo mi. Da sve može zvučati i izgledati upravo drugačije, da blog-interakcija može inicirati i produkovati nešto krajnje kreativno i gotovo opipljivo "stvarno", možda najbolje pokazuje naš projekat koji se zove - pozorišna predstava "Dve karte za Beč". 

 

Na nekoliko blogova mogli ste u proteklih par meseci pratiti genezu ove svojevrsne blog-sinergije, od same ideje do krajnje realizacije. Na meni je da vam sada samo kroz par fotografija i snimaka pokušam dočarati atmosferu u i oko ovog projekta (a kako uskoro, koliko sutra, očekujem još materijala, to će i ovaj post imati svoj nastavak).

 

Elem, kao što znate, u subotu 28.marta u Kruševcu premijerno smo nastupili u okviru TIN FESTA. A ovako su neki od nas izgledali neposredno po silasku sa scene:

 

28.03. 21h

 

A "kako običaji nalažu", odmah iste večeri pravac kafanče-poljanče:

 

kafanče-poljanče

 

A i u kafančetu (kao prvoj srpskoj instituciji) još uvek se može naći pozicija katedre:

 

ex katedra ?! 

 

Sutradan su stigli prvi rezultati:

 

nagrade

 

 

A onda,

petak, 10.april uveče,

Teatar 78 i

BEOGRADSKA PREMIJERA

"Dve karte za Beč"

 

 

Ko nije bio, ne znam (hehehe...), ali priča se da se tamo mogla sresti ova blog družina: pored Voje i mene, naše tri drage dame Sanjarenja56, Domaćica i AnaM, zatim Ivanpetrovic i Katarina (odnedavno koautor na njegovom, dobro sada zajedničkom blogu, a hoće li tu biti i neke druge saradnje, čuće se, hehehe...) i naš dragi prijatelj Albatros. I Eraserhead! (izvini prijatelju, mora da se nešto gadno erased u mojoj head)

 

Prva nas je pozdravila naravno naša draga PR:

 

PR

 

Kada je sve postavljeno na svoje mesto, moglo se preći na oficijelni doček (naša PR i glumačka bravura na ulazu u Teatar78):

 

PR i "Đorđe Nastran" 

 

I baš kad smo trebali početi, odnekud se pojaviše novinari, hehehe... Voja i ja se nismo stigli ni okrenuti, a šarmantna voditeljka nas je već postrojila i krenula da propituje. Na svu sreću, znali smo odgovore na sva pitanja:

 

intervju za RTS 

 

Iz priložene poze takođe je evidentno da se nas dvojica ne bi 'leba najeli od fudbala (očajan smo "živi zid"), te ćemo se ipak držati knjige.

 

Je li publika bila zadovoljna izvedbom, ne znam (hehehe...), ali ova sličica (snimljena neposredno po završetku gotovo dvoipočasovnog ugođaja) dovoljno pokazuje naše raspoloženje:

 

 

Taman kad sam hteo potražiti omiljenog nam komediografa i autora ovog sjajnog teksta koji smo postavili na scenu, spazih ga gde se u društvu "narkomana" smeška i opet nešto piskara:

 

Voja 

 

I da ovaj kraći izveštaj završim time da sam po povratku (nakon prespavanog dana) postao pravi "naduvenko" (neki kažu da to tako ide). No to me nije moglo sprečiti da se nakon posete "hitnoj" konačno susretnem sa dragom Pinokio, na već neko vreme zakazivanu kaficu razgovora. Tako smo se fino ispričali i sve vas izogovarali, hehehe... evo, ovde baš govorimo o... hehehehehe...

 

 

 

 

 

 


Samo nas gledajte!

Dve karte za Beč — Autor patos @ 13:20

 

Malo "golicanja" pred petak, 10.april, Beograd, "Teatar 78", Resavska 78, 20.00h....

Samo nas gledajte! hehehehe....

 

 


Muzika iz predstave "Dve karte za Beč"

Dve karte za Beč — Autor patos @ 17:06

 

Kako sam i obećao, evo nekih klipova sa nagrađenom muzikom iz predstave "Dve karte za Beč".

Snimak je amaterski (uostalom kao i mi), ali možete steći dojam šta vas očekuje 10. aprila u Beogradu, u prologu, epilogu i tokom intermeca između činova. Sirovi prof. materijal sam upravo dobio, a biće i kompletnog montiranog snimka cele predstave. No, o tom potom.

Dakle, dame i gospodo, predstavljam vam naš bend "Gotovi smo!": 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gledamo se i đuskamo u Beogradu, 10. aprila, u "Teatru 78", ul. Resavska 78, sa početkom u 20.00h 


Powered by blog.co.yu

Free Counter
Free Counter