Muzika iz predstave "Dve karte za Beč"

Dve karte za Beč — Autor patos @ 17:06

 

Kako sam i obećao, evo nekih klipova sa nagrađenom muzikom iz predstave "Dve karte za Beč".

Snimak je amaterski (uostalom kao i mi), ali možete steći dojam šta vas očekuje 10. aprila u Beogradu, u prologu, epilogu i tokom intermeca između činova. Sirovi prof. materijal sam upravo dobio, a biće i kompletnog montiranog snimka cele predstave. No, o tom potom.

Dakle, dame i gospodo, predstavljam vam naš bend "Gotovi smo!": 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gledamo se i đuskamo u Beogradu, 10. aprila, u "Teatru 78", ul. Resavska 78, sa početkom u 20.00h 


Lovor

Dve karte za Beč — Autor patos @ 02:50

Konačno ugrabih nešto vremena da se dragim prijateljima javim. I poklonim. 

Dakle, da vidimo šta smo imali... 

Ovako: najpre, u subotu, 28. marta jedna premijera predstave "Dve karte za Beč", za cirka 200 osoba in vivo (+ koji voajer gore-dole). Predstava je poslužena tačno u 18.00h u Beloj sali KCK, onako vruća (jer je jedina kompletna proba bila završena istog dana, sat i po ranije). Konzumiranje iste od strane zadovoljnih gostiju trajalo je do 20.30h. Stručni žiri je stručno prebrojao - ravno 40 aplauza. Pokušali smo da odsviramo fajront, ali nekima izgleda nije bilo dosta, pa smo tako morali odsvirati i desert u vidu kraćeg bisa. Razumećete da smo najzad morali okrenuti leđa na kojima je pisalo "Gotovi smo!". A onda - pravac kafanče (prva srpska institucija i poslednje pribežište). U pokušaju da od kafanče napravimo poljanče - nismo uspeli... a svojski smo se trudili do sitnih jutarnjih sati (ako ne verujete meni, pitajte Voju, dovoljno je čuo). A atmosferu će možda najbolje preneti reči našeg "Živka" (Nikole, kome je stručni žiri opet stručno prebrojao sat i 40 min. aktivnog govora na sceni) :"Ljudi, ja sam presrećan! Pobedio sam sebe!".

 

Ako vam ovaj opis više liči na događaj iz kuhinje (i oko nje) nego na pozorišnu premijeru, to je samo još jedna naša zahvalnost divnoj dami, našoj dragoj Domaćici i njenom suprugu, koji su tog dana doputovali k nama samo sa jednom namerom - da probaju naš specijalitet. U to ime - prijatno!

 

Pretpostavljate, već je uveliko odmakla nedelja, 29. mart, kad smo se počeli buditi i lagano vraćati u istu salu. Nakon sjajne monodrame "Lina od kamena tvrđa", koju je u čast nagrađenih maestralno izvela Vesna Stanković, glumica Jugoslovenskog dramskog pozorišta, usledila je ceremonija svečanog proglašenja nagrada. Još mamurni, moglo bi se reći sa vinom na usnama, počesmo se jedan za drugim penjati na one iste daske...

 

 

Dakle, još jednom, da vidimo šta smo imali, pa da svedemo račun:

 

najbolja predstava

 

najbolja glumica 

 

glumačka bravura 

 

najbolja muzika 

 

najbolja scenografija 

 

scenska rešenja 

 

E, ovo je moralo da se proslavi, makar i na ulici (nije se imalo para za enterijer)!

A onda, logično, posle nedelje sledi ponedeljak - dan kada se valja ponovo vratiti na scenu i pokupiti "prnje" koje smo u euforiji ostavili za sobom. Kako nam je veći deo scenografije služio da dočara izgled kafane i kako (kao što već rekoh) nismo uspeli da od kafanče napravimo poljanče, odlučili smo da okrenemo proces i očas posla od poljanče napravismo kafanče (ne znam kako, ali nam je to uspelo iz prve!).

p.s. ne brinite, po fajrontu sve smo vratili u pređašnje stanje. 

 

performans u parku 

 

Kako ste do sada imali jedinstvenu priliku da u par meseci na ovom blogu pratite nastajanje jedne pozorišne predstave od ideje do krajnjeg proizvoda (i to onog uspešnog, pobedničkog), poklanjam vam u tom istom duhu nešto jednako ekskluzivno - video klip situacije u šminkernici negde na sredini predstave. Šta se događa iza kulisa? Dakle, ovako je izgledala naša šminkernica u trenutku dok se na sceni odigrava IV čin: 

 

 

 

Ne zamerite što vam za sada ne prikazujem inserte iz same predstave, bojim se da vam ne pokvarim ugođaj u petak, 10. aprila u Beogradu, u "Teatru 78", ul. Resavska 78, gde ćemo vam ovaj naš specijalitet poslužiti tačno u 20.00h. Tada ćemo se pokloniti svima vama i posebno još jednoj divnoj dami sa ovog blog servisa, našoj dragoj Sanjarenja56 koju smo imenovali PR-om za Beograd naše punoletne bande (ima nas ravno 18, stručno prebrojao - ja).

Šlag na torti je, naravno, što će vam se tada, sa dasaka koje život znače, lično pokloniti naš veliki prijatelj i autor ovog sjajnog teksta po kome mi igramo (i takođe ovdašnji bloger) - Voja Radovanović!

Ako uopšte ima onih koji se još nećkaju da li da 10. aprila dođu na beogradsku premijeru .... hmmm... uskoro (koliko sutra u popodnevnim satima) postaviću vam video klipove muzike iz predstave "Dve karte za Beč". Da vidimo, najpre jesu li naši momci ("Gotovi smo!" bend) zaslužili onu nagradu, a potom hoćete li vi u pauzi činova đuskati sa nama!


Powered by blog.co.yu

Free Counter
Free Counter