22 Sep, 2008

The freedom of speach ?!

Generalna — Autor patos @ 03:47

 

 

What's the essential difference between some internet communication and those in "real life", if there any?

I like to play (especialy when you gave me a good material), and this is just one point of view: 

 

 

 


Komentari

 1. Osnovna razlika između internet komunikacije i komunikacije u real life-u, kod mene je što mogu gledati u oči onog sa kojim pričam i neke nesuglasice rešavati uživo. Razlika je ogromna.
  Zanimljiv video klip!

  Autor vladica — 22 Sep 2008, 08:30

 2. Interesantno. Da ne treba ne treba, al'...

  Autor iluzija — 22 Sep 2008, 11:34

 3. A oči su ogledalo duše, ako smem da dodam.
  Nego, Vladice, pitam se - ako se i bez te neposrednosti gledanja može smisaono razgovarati o samoj stvari, onda ta razlika nije suštinska, već više spoljašnja, tkr. tehnička?
  Što se klipa tiče, mogao je biti tehnički doteraniji, ali ja u tome amater, još ga noćas sklepah - jedino što nije nedostajalo je inspiracija.
  Ave!

  Autor patos — 22 Sep 2008, 12:28

 4. Draga iluzija, čini mi se da baš u tome - al'... - čuči zeka.
  Ave!

  Autor patos — 22 Sep 2008, 12:33

 5. Razgovor se može odvijati na mnogo načina, samim tim nam i ova razvijena tehnoligija komunikacija dozvoljava. Ali razgovor uživo oči u oči je neka vrsta manifesta među sagovornicima. Naravno da se razgovor i bez te neposrednosti može odvijati u jako dobrom smeru, samo insistiram da je razgovor u realu višedimenzioniran!

  Autor vladica — 22 Sep 2008, 13:01

 6. Komunicirajuci ne netu, idemo obrnutim redom. Kada nekoga upoznajemo u stvarnom svijetu, htjeli to priznati ili ne, prvo zapazamo neke fizicke karakteristike, stil oblacenja i sl. Pa, ako nam se svidi to sto vidimo, upustamo se u dublju konverzaciju. Ponasajuci se tako, cesto nemamo priliku upoznati lijepu dusu iza neprivlacnog oblicja. I ne govorim samo o odnosima muskarac-zena.
  Da se ne shvati pogresno, nisam od onih koji sude samo po fizickom izgledu. Priznacete da ipak, kada nekog prvi put vidite, obratite paznju na spoljni izgled koji, u nedostatku drugih informacija, zna biti i presudan.
  Na netu je druga prica. Ovdje prvo upoznajemo licnost, duh, stav, a o fizickom izgledu tek naslucujemo. Gledano sa te strane, net ima svojih prednosti.
  Da se vratim pitanju. Sloboda govora na netu ipak je veca nego u stvarnom zivotu. Mnogo je toga lakse napisati nego reci.

  Autor principessa78 — 22 Sep 2008, 13:07

 7. Dear principessa78, welcome to the philosophy in big step! Sjajno zapažanje!
  Priča koju započinje još Platon u "Gozbi" dijalektičkim prikazom ljubavi (o tome je ovde lepo otpočeo ivanpetrovic na svom blogu).
  Pruža li onda to izvesno prevazilaženje čulne neposrednosti veću mogućnost fokusiranja na samu stvar (obesmišljavajući raznorazne vulgarne oblike pozivanja na lično i privatno)? Ali, budući je suprotno česta pojava, vraćamo se na ono iluzijino - al'...
  Ave!

  Autor patos — 22 Sep 2008, 20:02


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu

Free Counter
Free Counter