Deda Mraz i ja

Generalna — Autor patos @ 13:28

 

Kad ste se poslednji put slikali sa Deda Mrazom?

Evo, sinoć sam opet podetinjio, a dobio sam i paketić! hehehe...

Uz malo volje, nikad nije kasno - za Deda Mraza, porodicu, posao, prijatelje.......

 

 

Želim Vam svima optimističnu i nasmejanu 2009.!

كل عام وأنتم بخير
ευτυχισμένο το νέο έτος
happy new year
buon anno
あけましておめでとう
新年快乐
Frohes neues Jahr
с новым годом
bonne année
שנה טובה
gott nytt år
feliz año nuevo

 

 

P.S. izvinjavam se na lošijem kvalitetu slike (nisam mogao da skeniram), ali, ko još mari za to? hehehe...

Ave! 


1. sednica Radničkog Saveta PTBB

Generalna — Autor patos @ 21:31

 

Gospodo drugarice i drugari direktori, otvaram 1. sednicu Radničkog Saveta naše ozbiljno-neozbiljne firme „Prkos Trans Blog Bre“, sa sledećim dnevnim redom:

1! Šta si Uradio/la Sam/a ti? 
2... Razno.

Raspravu po interpunkcijama dnevnog reda otvaram odmah nakon kraće prozivke zaposlenih:

- Ja prozivam, dakle, jesam!
- Casper – generalni direktor za sve generalije, eventualije, rad, zapošljavanje i socijalna primanja i davanja;
- Tijanas – direktor marketinga, agresivne propagande i odnosa sa medijima;
- Sanjarenja56 – direktor zdravlja i turizma, sa posebnim zaduženjem za vedri duh zaposlenih i stručnu procenu firmiranih goblena;
- Domaćica – direktor-vlasnik najbolje kuhinje na net-u, ekskluzivnog mesta poslovnih ručkova i radničke menze;
- Nastasja – direktor za sklapanje i rasklapanje poslova, kapitalne investicije i ostale poslovne puteve;
- Mandrak72 – direktor za odnose sa inostranstvom, dijasporom i nemačkim centarforom, sa posebnim ovlašćenjem za probijanje celokupne odbrane nemačkog tržišta, po levom krilu, i pratećim savetodavnim angažovanjem pri izradi sportske linije;
- Voja – direktor na funkciji menadžera od pera (i gitare), zadužen za neumoljivo cenjkanje;
- AnaM – direktor sektora izležavanja i održavanja svih odmora, uz aktivno uskakanje kod menadžera (kad se jave potrebe) na poslove cenjkanja i femkanja;
- Kammmelija57 – direktor za ekstraprofit, zadužena za naplaćivanje najfrekventnije radnje na internetu – baba sera (zaposleni mogu sa popustom i na rate);
- Donna – direktor-savetnik, zadužena za dileme i dernečenje;
- Iluzija – direktor za planski razvoj, realni prikaz proizvoda i istu takvu procenu tržišta;
- Tužna – direktor za moral i igre na sreću;
- Sanjalice – direktor letenja i instruktor praktične obuke za vratolomni luping metlom;
- Pričalica – direktor finansija, autorskih prava i lenjih buba;
- Misha – direktor-premijer i ponosni uživalac firmine stipendije za uspešan svršetak studija;
- Mamica – direktor bez portfelja;
- Hyperblogger – direktor bez portfelja;
- Oliva – direktor bez portfelja;


P.S.
Molim sve direktore bez portfelja da voljno i maštovito Urade Sami! Vlastito pozicioniranje u firmi (da ih ne bi ja postavljao).
I jedno dodatno OBAVEŠTENJE svima koji u našoj firmi još nisu zapošljeni, a voljni bi bili sa nama maštati – konkurs za nova direktorska radna mesta otvoren je NON STOP!
 

Najzad, kako nije sve u novcu, već o našoj volji visi, evo i male predsedničke motivacije za sve zaposlene direktore:

   


STIGLE NAGRADE !!! Uživajte!

Generalna — Autor patos @ 23:39

 

Draga Kumo i Kumice, heheheehehehheeh... al' sam započeo, k'o poziv za svadbu, hahaha...

Šalu na stranu, Kuma nije dugme, a ni "PRKOS TRANS BLOG BRE" nije kicoška firma, pa stoga, kako smo obećali i u roku, izvolite primiti zaslužene nagrade. Nadam se da će vam prijati.

 

Najpre Kuma, draga naša Domaćica, dobija full opremljenu kuhinju (i sve oko nje dokle joj pogled seže), ispod palme, i naravno sa prostorom za naša poslovna okupljanja

 

 

 

Zatim, draga Kumica sanjarenja56, dobija de lux exclusive ordinaciju za neometano sanjarenje i sa nama druženje. Gornji nivo je lični tron sanjarenja56, a donja loža rezervisana je za druženje, kaficu, ples, a bogami katkad od ovih stolova napravimo i pristojno kafanče

 

 

Najzad i druga Kumica, naša Nastasja, koja dobija avionsku kartu za "negde", da na istoj poleti i dohvati to što juri (a i mi s njom)

 

 

Živeli! 

I da, klik na sliku za bolje detalje! 


Kada stignem

Generalna — Autor patos @ 11:24

 

Ispisao sinoć....ispod stola.... 

 

 

 

Njegovo veličanstvo, M. III 


URADI SAM !

Generalna — Autor patos @ 19:44

 


Često se govori kako je dom ogledalo vaše, i to ne bez osnova. Kao i uopšte u životu, za dobar ugođaj i ukusni udah punim plućima (i ovo što sledi), nije vam potrebna euforično bezglava trka za velikim količinama novca, uz neizostavnu jurnjavu za sajamskim i salonskim skupocenim novotarijama (koje su, uzgred, sve plodovi tuđih ideja). Sve što je potrebno jeste ideja, malo kreativnosti (što podrazumeva oslobađanje apstraktnog straha da slučajno nešto ne zabrljate), i nadasve volja!
Hteli vi to ili ne, vaš dom nosi – vaš pečat! ... ukusom, izgledom, mirisom...
Ako je tome tako – PEČATIRAJMO!


Evo nekoliko predloga onog ko je vlastiti dom projektovao SAM, i, doduše u nešto dužem roku (6 meseci, ali uz troškove reda polovnog prosečnog automobila) i po ukusu NAŠEM, izgradio SAM. Šta još radi sam, drugom zgodom, hehehe...

Dakle,
URADI SAM:

Predlog 1. – „LJULJALJKA-KOTURALJKA“

Kao što se vidi, ovo može biti jako funkcionalno i pri tome zabavno, tkr. celovečernji ugođaj!
Dakle, nabavite (ako je već nemate) najobičniju stolicu za ljuljanje. Ležeće polukrugove produžite do pune kružnice. Sa par poprečnih veza dodatno ojačajte. I – to je to! Vaša lična „Ljuljaljka-koturaljka“!
Udobno se smestite, vežite sigurnosni pojas!, zakotrljajte se unapred, zakočite nožicama, uključite TV, zakotrljajte se natrag, ...... e sad, tu je jedan mali problem, naime nisam još rešio to stražnje kočenje, ali neka nešto ostane i vama. Pustite mašti na volju i uradite sami!
Za izradu potrebno:
Jedna stolica,
Malo mašte i
Puno volje.


Predlog 2. – „DOĐI-VIDI-IDI“

Ulazna vrata „Dođi-vidi-idi“ osmislio sam kao izraz celovitog zaokruženja svrhe istih. Naime, svima je poznato da su ulazna vrata istovremeno i izlazna (ali se neki i pored toga prave blesavi, čak i kad im ih prstom pokažete). Moja vrata „Dođi-vidi-idi“ zaokreću potencijalnog gosta (naročito onog nepoželjnog) u pravom smeru, bez otpuštanja toliko mu srcu mile kvake. Time na sasvim jasan način iskazuju svoju dragocenu ambivalentnu prirodu: dobar dan-doviđenja!
Stvar je vrlo jednostavna. Vrata moraju biti duplo šira od uobičajenih i po sredini moraju imati osovinu oko koje će se okretati. Kvake i brave nalaze se sa obe strane (pogodno i za izbor: levak-dešnjak), tako da kad se ulazeći uhvatite za kvaku ne puštate je sve dok vrata ne zatvorite na suprotnoj strani. Primetna je velika ušteda energije i zadovoljstvo elegancije pokreta, a o poruci koju šaljete komšijama da ne govorimo.
Za izradu potrebno:
Jedna baš velika vrata,
Dosadne komšije koje će ubrzati
Rad mašte i
I proizvesti odlučnost i eksploziju volje.


Predlog 3. „ONE TOUCH DOOR“

Kada već tako elegantno uđete u tvrđavicu svoju, valjalo bi nastaviti kroz odaje u istom ležernom stilu. U tome vam pomaže moj naredni izum – „One Touch Door“, ili, prevedeno na srpski – „PRC VRATA“.
Zašto biste sebe nepotrebno umarali otvaranjem vrata, pa onda zatvaranjem istih, i tako unedogled (tzv. vrataranje)? Zašto biste brak i porodično gnezdo dovodili u pitanje provociranjem urlika: „Zatvaraj vrata, konju jedan!! Nisi u čamcu rođen!!!“?
Svega ovog oslobodiće vas, porodičnu idilu i osmeh na lice vam vratiti – moja „One Touch Door“ vrata. Stvar je, kao uopšte u svemu vrednom, u krajnjoj jednostavnosti. Najpre izglavite sva vrata u svom domu, zajedno sa futerima (zato što niste maštali kad ste ih postavljali). Onda ih, jedna po jedna, ponovo postavite ali tako da ih po vertikalnoj osi zakrivite za 1 stepen (vrhom prema izlazu). I – to je sve! Prepolovili ste svakodnevne napore i postigli sasvim novi stepen zadovoljstva i slobode. Lakoća kretanja i prelaženja iz-u, rezultiraće većom prisnošću, mirnijim tonovima i novim iskustvom porodične idile.
Stvar je dakle u tome što „One Touch Door“ vrata samo otvarate, nemate potrebe za zatvaranjem. Kada otvorite vrata, elegantno otpustite kvaku i krenite u susret milim ukućanima. Budući blago zakrivljena, „One Touch Door“ vrata će sama početi lagano (i takođe elegantno) da se zatvaraju, i – PRC! Gotovo!
Za izradu potrebno:
Malo mašte i
Puno volje.


Predlog 4. „DEČIJA RADOST“

Ovaj moj izum je centralni deo vašeg doma, namenjen prvenstveno gostima (obično rođacima), i to onim nepoželjnima.
Kaže se „Svakog gosta 3 dana dosta“, ali to se samo tako kaže. Kad vam nepoželjni gost bane i 3 minuta su večnost. I šta god radili, kako se god vi dovijali, ništa ne pomaže. Takvi su rešili da prespavaju kod vas i to ti je! Šta onda?
Opušteno, bez nervoze (uz široki osmeh) povedite ih do moje „Dečje radosti“, blago usmerite ruku ka spratu, učtivo se osmehnite i procvrkućite:
„Izvolite. Spavaće sobe su gore.“
Možete očekivati da čujete: „Aaaa? Gde bre gore? Kako gore? Gde su stepenice? Pa kako ja da se popnem?“
Sve što trebate da radite je da nastavite da se smeškate i blago sležete ramenima. „Dečja radost“ odradiće sav stresni posao umesto vas.
Dakle, u holu vašeg doma, baš tamo gde trebaju stajati stepenice koje vode na sprat, istih stepenica jednostavno nema. Kroz otvor za stepenice (kojih nema) na plafonu propustite dobro učvršćeno podeblje uže. Ispod njega, u podu prizemlja, iskopajte odgovarajući bazen i napunite ga šarenim kockama sunđera (penjanje uz uže, silazak u slobodnom stilu). I – eto vama „Dečje radosti“! Ako je nepoželjni gost (ili rođak) tako istrajan u ljubavi prema vama da se nekako ipak uspe popenjati, izljubite ga i prekrižite sa liste nepoželjnih.
Za izradu potrebno:
Nedostatak stepenica i
Puno mašte i volje.


P.S. stepenice ćete naravno za vas i vama drage prijatelje napraviti ali, recimo, iz špajza! Pa dok se, penjući se divite sebi u odsustvu stresa, možete nešto i da čalabrcnete.
I da, kako su deca uvek dragi gosti, mislim da je očigledno zašto sam ovaj izum nazvao – „Dečja radost“.Neka bude toliko za sada, uz izvinjenje za nešto lošiji kvalitet slika (radio sam ih na brzinu u Paintu; u SketchUpu su neuporedivo bolje, ali nisam siguran da ih mogu ovde postaviti). Nadam se da će vam zagolicati maštu i razmrdati prstiće, kao i da ćete sad, odmah, utisnuti neki barem mali lični pečat domu svomu.
Ideje patentirao nisam, niti nameravam. Moja ideja – vaša ideja! Kuckajte u mašti i slobodi!

I da, ne zaboravite papagajke – zlu ne trebalo!
CVIK – CVIK!   


Powered by blog.co.yu

Free Counter
Free Counter