13 Avg, 2008

Monty Python - "Life of Brian"

Generalna — Autor patos @ 14:39

 

 

S obzirom na komentare ranije postavljenog Pythonovskog teksta pesme (sa akordima) - "Always look on the bright side of life" - da je šteta što se na suvom tekstu ne može dočarati deo sa zviždukanjem, kao i svesti o tome da možda još egzistira neko ko za Pythonovce nije čuo, ili nikada nije odgledao "Life of Brian" (Brajanovo žitije), evo video klipa efektnog epiloga 

 

 


Komentari

 1. jedan od najboljih filmova svih vremena

  Autor tekstopisac — 14 Avg 2008, 00:24

 2. Stvarno ga vredi odgledati, neprevazidjeni su.

  Autor Sora — 14 Avg 2008, 00:39

 3. tekstopisac, slažem se (pored Odiseje 2001.). Sećaš li se one scene kada Jevreji na latinskom ispisuju grafite na zidu plača a patrola Rimljana ih ispravlja u gramatičkim greškama, ha-ha

  Autor patos — 14 Avg 2008, 03:29

 4. Sora, pa oni su prototip čuvenog (i veoma kontraverznog) britanskog humora i vredi ga odgledati više puta!

  Autor patos — 14 Avg 2008, 03:31

 5. Prijatelju,
  vidim poceo si da blogujes. Internet i brze veze su ucinile svoje, pametni ljudi trose vreme na sokotjala. Шалим се. Што не користити угодности епохе? Ипак битно је знати за меру и евентуалне последице. Мислим, бити свестан шта ти се то догађа. Али, ко сам ја да теби говорим о томе? A, pa da, ja sam rasenix.
  Pozdrav. Vidimo se na tvojem blogu.

  p.s. od svega mi se najvise dopala torta! zezam se: Mashina slika je fenomenalna i od mene dobija ocenu 10+

  Autor Jande Jicga — 14 Avg 2008, 09:45

 6. Imaš dobar ukus, super je scena koju si opisao, a i odiseja je jedan od mojih omiljenih filmova.

  Autor Tekstopisac — 14 Avg 2008, 12:08

 7. Oho Jande Jicga, dragi prijatelju - Willkommen sie!!!
  Blagodarim na poseti i komen.-u. Ne stigoh ranije da te spazim jer sam sa porodicom i dragom nam prijateljicom Vrščankom putovao u Palmaland - Jagodina (da vidim to "čudo" o kome se toliko zvoni). Jao, jao ... zmije u terarijumima postavljenim na policama Forma ideale, etc. ali, drugi put o tome zasebno.
  Predlog o filozofskoj ONLINE čitanci je izazovan i biće ozbiljno razmotren! Za sada te pozivam na aktivno bitisanje u člancima koje ću uskoro početi da postavljam u kategoriji "bolno neiskazano"!
  Veliki pozdrav!
  Ave!

  Autor patos — 15 Avg 2008, 10:39

 8. Tekstopisac, vidim da na fenomen filma ne gledaš kao na industriju, već koristeći intelektualni filter film vidiš u svojoj suštini - kao moderni vizualni modus artističkog izražaja određenih ideja i pogleda na svet.
  Možda bi bilo interesantno postaviti kraću analizi tzv. holivudske produkcije (npr. razumska crno-bela ili-ili podela na dobre i loše momke, pri čemu dobri momci voze GMC - potpuno "neupadljivo" - dok su za loše momke rezervisana razna evropska i azijska vozila, etc)?!

  Autor patos — 15 Avg 2008, 12:57

 9. :)

  Autor iluzija — 15 Avg 2008, 13:43


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu

Free Counter
Free Counter